Skip to content

Webvoting 2022 is live!

Eindelijk mogen we weer! Nadat Covid-19 flink wat roet in het eten gegooid heeft en ervoor zorgde dat er in 2020 én 2021 samen slechts 1 Dutch in DCI’er was (shout-out naar Simon Borninkhof), zijn er dit seizoen maar liefst weer 5 getalenteerde Nederlanders die de oversteek hebben durven maken! En dat zorgt ervoor dat wij na 2 jaar afwezigheid weer eens een ouderwets spannende webvoting mogen hosten. Dusja, wie gaan er vandoor met de scholarships dit jaar?

Hoe werkt het ook alweer?

Het is natuurlijk alweer even geleden dus bij deze een korte opfrisser. In totaal worden er ieder seizoen 3 scholarships uitgereikt van elk $ 1.000,- dollar. 1 daarvan wordt door het board van Dutch in DCI toegekend en de overige 2 worden middels de webvoting bepaald door onze trouwe leden. Ieder Dutch in DCI lid heeft minimaal 1 stem verdiend met zijn/haar lidmaatschap. Silver members krijgen daar nog eens een 2e stem bij en Gold members hebben in totaal maar liefst 4 stemmen. (deze kun je overigens niet verdelen over verschillende DCI-gangers).

Helder, maar hoe kun je stemmen?

Stemmen doe je op de speciale webvoting-pagina, die vind je hier. Maar je kunt uiteraard alleen jouw stem uitbrengen als je ook daadwerkelijk Dutch in DCI lid bent! Ben je dit nog niet? Geen probleem want ook dat is in een mum van tijd geregeld en doe je hier.
Lid? Mooi, dan heb je in je mailbox een unieke stemcode waarmee je jouw stem laat gelden, zie de mail voor de instructies.

Op wie stemmen we?

Zoals gezegd: 5 talenten hebben we overstap gewaagd, voor alle 5 is het hun eerste jaar DCI. Slechts 1 daarvan in een age-out (of eigenlijk dus een rook-out): Wouter op trumpet bij Bluecoats. Ook bijzonder is de leeftijd van Jeffrey die met zijn 17 jaar een trumpet-spot bij Carolina Crown heeft weten te bemachtigen. Nu we toch bij Crown zijn, daar loopt ook Evy op mellophone. Verder hebben een dynamisch duo: beide bij Cadets, beide in de colorguard: Sharon en Benjamin. Visueel ingesteld? Bekijk de webvoting-pagina even, hier hebben we ook wat foto’s geplaatst van de DCI-gangers.